már
23

Szívhangok

| Szerző: Pedke | 4:50 pm

Ma ezt az ajánlatot kaptam és nagyon szíven ütött. Ahogy hozzájutok elolvasom Ajánlom minden kutyát szerető embernek ezt a megható történetet.

 

SZÍVHANGOK - EGY KISKUTYA IGAZ TÖRTÉNETE - RÖVID TARTALOM

Pirinyó csak egy kiskutya, pedigré nélküli korcs, ahogy az ilyeneket fensőbbségesen emlegetni szokták. Ösztönök irányítják, tudata állítólag nincs, nem más ő, mint érző és mozgó eszköz, használati tárgy. Mindössze szíve van, sőt lelke, meg intelligenciája és érzelmei, s azokból is leginkább egy, amit nehéz definiálni, mégis mindenki pontosan ismeri. Úgy hívják: szeretet. Az az érzés, amely túlnő az értelmen, a racionalitáson, olyan belső hajtóerő, amely hegyeket képes megmozgatni. Rövidre szabott kutyaélete során Pirinyó szembesült mindazzal a nyomorúsággal, lelki sivársággal, az elbutult és önmagából kivetkőzött emberi személyiség okozta gyötrelemmel, ami napjainkban valamennyiünk sorsát keseríti. Kínozta őt ostoba, szadista kisgyerek, primitív felnőtt, a mindenható pénz nevében használták gyilkos kutyaviadorok edzőpartnereként, kitaszította a közöny, az embertelenség. Jót csak a hasonszőrűektől
kapott, a négylábúaktól, no meg egy-két istennek tekintett lénytől, akiket gazdaként ismert, és akik iránytűként szolgáltak számára kényszerű vándorlásai idején. A szív parancsa hajtotta őt vissza hozzájuk, mert szeretetet akart adni, többet, mint amennyiben neki valaha is része volt. És Pirinyó egyszer hazaért, de már nein tudhatta meg soha, hogy egyszeríí kis életével olyan példát nyújtott az embernek, amelytől csak jobbá, tisztábbá, alázatosabbá lehet válni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pedke.blog.hu/api/trackback/id/tr281020534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilli09 2009.03.26. 00:12:38

Szia!

Mindenképp nézd meg a Marley és én című filmet! Azt mintha Neked készítették volna, biztos nagyon fog tetszeni. Szólj Dugónak, töltse le, már én is mondtam neki, de biztos elfelejtette!
A film egy aranyos, szívbemarkoló, megható, és legfőképp nagyon igaz kutyás film!
Majd írd meg, hogy tetszett!
süti beállítások módosítása