már
26

| Szerző: Pedke | 8:04 pm

 Ma estére egy teljesen új receptet próbáltam ki. Banános-narancsos csirkét, krokettel. Kicsit tartottam az ízétől, nem nagyon szeretem a banánt ételben, dehát nem is magamnak készítettem. Végül is az összhatás nagyon jó lett és a krokett tökéletesen passzol hozzá.

Hv:1 kg csirkemell,4 banán,4 narancs,5 dkg margarin,csipet gyömbér,1 ek méz vagy cukor,pici só, + 2 narancs leve.A csirkemellet szeletre vágjuk,picit megsózzuk. Az edénybe a margarint megolvasztjuk,és pici olajat rakunk hozzá,hogy ne égjen meg a margarin. A húst megsütjük,majd kivesszük,és a helyére a felszeletelt gyümölcsöt rakjuk.(ha kevésnek látjuk a margarint rakhatunk hozzá még a gyümölcsök előtt) A gyümölcsökre ráöntjük a mézet,és hagyjuk kicsit karamellizálódni, majd ráöntjük a narancslevet,kicsit megkeverjük,és visszahelyezzük a húst a gyümölcsökre .kb még 5-10 percig lassú tűzön rotyogtassuk,hogy a hús átvegye a gyümölcs zamatát.

 

Jó étvágyat hozzá

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pedke.blog.hu/api/trackback/id/tr151027713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása